Sharing Nature door Walk in Beauty

Sharing Nature® is een verzamelnaam voor een serie dynamische en ervaringsgerichte spelvormen met natuurbewustzijn als hoogste doel. Het is ontwikkeld door natuurpedagoog Joseph Cornell. Hij ontwikkelde de flow-learning methode; hoe je door spel, vreugde en sereniteit de verbinding met de natuurlijke wereld kunt ervaren, zie www.sharingnature.nl.

De aftrap van de Sharing Nature groepsactiviteiten was op 21 juni. We hebben zitmatten ingezet om de  komende jaren  te gebruiken tijdens het zomerkamp van de Vrije School de Stroeten op Camping Buitenland in Drenthe.

Met behulp van de subsidie van DikGroen hebben we lichtgewicht zitmatten aan kunnen schaffen. We hebben gekozen voor De Merino Sit Pad met bijbehorende rugzakken. Dit zijn duurzame geproduceerde, isolerende zitmatten van Woolpower.

We gebruiken de zitmatten voor de meditatievere oefeningen met de kinderen in de natuur. Het is fijn om droog op de grond te kunnen zitten.  Daarnaast gebruiken we de matjes ook als ondergrond voor het buiten tekenen, om het kampvuur mee aan te wapperen, als zonneschermpje, om vliegen weg te jagen, enz… 🙂 Multifunctioneel!

Last but not least worden de matjes ook al wekelijks gebruikt voor Sharing Nature en bushcraft activiteiten op de Zijnplek in Katlijk.

Alles heeft het doel om ‘directe natuurervaringen’ aan kinderen en families aan te bieden. We wandelen, rennen, staan stil, observeren en ontdekken.

Het wandelen helpt het denken tot rust te brengen en het hart af te stemmen op de schoonheid van de natuur. Door heel aandachtig te kijken, te luisteren, te voelen en te proeven willen we de overvloed van de natuur ervaren.

Voel je verbonden met elkaar door aandacht, creativiteit en het delen van je ervaringen. Een avontuur voor alle zintuigen!

Dit is het doel van WALK IN BEAUTY waarin de relatie mens-natuur centraal staat. Mensen die zich verbonden weten met de aarde, voelen zich gedragen en zullen ook zorg willen dragen voor de natuur. May we all walk in beauty!