Wat ’n Wad – Wadstruinen

Na de zomer barstten de NME-najaarsactiviteiten weer los. Zo ook het project Wat ’n Wad. In de eerste week in combinatie met de Wadopera en in de tweede week in combinatie met ’t Fiskershúske in Moddergat erfgoededucatie.
Een mooie combinatie tussen cultuur en natuur. Het project startte met de theatervoorstelling Wat ’n Wad van theatergroep Pier21 in Moddergat. Het thema van de voorstelling is de onbekende onderwaterwereld van het Wad.

De kinderen maakten kennis met het bijzondere bodemleven, het voedselweb, het dierlijke instinct en de vistrek (o.a. de vismigratierivier in de Afsluitdijk en de plasticsoup).
Om daadwerkelijk de natuur te beleven waar het tijdens de voorstelling over ging, stonden na de voorstelling de wadgidsen klaar om met de kinderen de dijk over te klimmen en heerlijk te gaan Wadstruinen met behulp van een speciaal ontwikkelde Wadstruinkaart.

De combinatie voorstelling-excursie maakte dit uitstapje tot een totaalervaring die een onuitwisbare indruk bij de 1.397 leerlingen achter heeft gelaten.
Het is heel fijn dat DikGroen de wadstruinkaart en het veldwerkmateriaal mede kon financieren via de Freonen fan De Klyster.