Uit de schulp door Kiemkracht

We hebben een mooi traject kunnen doen voor twee kinderen. Elke dinsdag zijn deze kinderen met een groepje uit de klas naar buiten gegaan voor een activiteit of onderzoek. Vervolgens gingen de kinderen aan de hele klas vertellen over de buiten activiteit met behulp van foto’s, vondsten en gebruikte attributen.

Iedere dinsdag waren er leuke onderwerpen, zoals: beestjes vangen, stenen en zand, bijenhotel, bladeren schilderen, uilenballen, muizen. “Beestjes vangen” is klassikaal afgesloten, als favoriet gekozen door de twee kinderen.

Het is prachtig om te zien hoe de kinderen opbloeiden. Een ervan ging er echt helemaal in op en had er altijd zijn in. Vaak stilletjes in de klas, maar op de dinsdagmiddag altijd klaar om mee te gaan: “ik mag weer naar buiten”

Vanuit de leerkracht is het een hele positieve ervaring geweest om een klein groepje kinderen zoveel aandacht te kunnen geven. Vooral omdat je merkt dat het de kinderen zo goed doet en ze het echt leuk vinden.

“Kinderen die een warm bad nodig hebben komen met Kiemkracht uit hun schulp. Ze komen meer in hun eigen kracht, krijgen meer zelfvertrouwen. , ‘Ik ben er”, zegt een van deelnemende kinderen.  Ze stelt duidelijke vragen en is opgebloeid. Het buitenzijn, de kracht van de natuur is heel groot. Er is echte beleving, er gebeurt veel. Kinderen die moeite hebben met leren en gedrag, stralen bij buitenactiviteiten. Dit hebben we terug gezien bij deze kinderen!

Wanneer het mogelijk is om een nieuwe serie te doen met andere kinderen, zal er zeker weer animo zijn. Vooral ook omdat andere ouders nu ook gezien hebben hoe fijn de kinderen het ervaren.