Toffe peren club -waar groeit ons eten?-

Met 28 kinderen kwam TOS uit Rotterdam Schiehaven met 8 begeleiders  met een touringcar aan op de Peerdegaerdt. Leeftijd: 4 tm 13 jaar. Wat een enthousiasme, voordat ze aan de workshops begonnen waren. Iedereen heeft de eigen peer met een wens in de boom gehangen. Ze hadden vooraf een blanco peer toegestuurd gekregen en erna zijn ze aan de slag gegaan in 8 groepjes.

Het thema wat voor TOS centraal moest staan was: Waar en hoe groeit en bloeit ons eten ? De kinderen gingen aan de slag met appels rapen in de boomgaard, op zoek gegaan naar de 2 hele grote bomen vol met  pruimen,, die ook gelukkig gelijk geproefd konden worden.

Ook Agaath, de moestuinvrouw kreeg elke groep op bezoek voor een workshop van 25 minuten en de kinderen kwamen vol trots met zelf gerooide aardappelen terug en natuurlijk met colakruid.

Ook de speurtocht werd door iedereen met enthousiasme gelopen en  de vragen werden fanatiek beantwoord.

Wat opviel was en de oprechte geïnteresseerdheid van de kinderen , zowel  groot als klein, de verwondering van een ieder, de blijheid toen ze de paarden konden aaien en de vele vragen die ze stelden. Wat een enorm gezellige, geslaagde middag is dit geweest.