Spelend leren in ‘t Volle Bos – Zeist

Op 18 maart organiseerden we onze eerste kinderactiviteit in park Vollenhove in Zeist.  We gaan dit maandelijks doen tot en met november in de voedselbosrand  in groepjes van ongeveer 8 kinderen.

We begonnen met het kiezen van een boom om die te omschrijven:  Hoe hoog is de boom en hoe dik? Wat is de vorm van de bladeren en wat voor bast zie je? Zijn er bloemen en hoe ruiken ze? Met al deze omschrijvingen “op zak” hebben de kinderen ijverig gewerkt om er een mooie tekening van te maken.

In april hebben we  besproken hoe nieuwe plantjes ontstaan. Na deze uitleg hebben we de handen uit de mouwen gestoken en verschillende planten gezaaid. We hebben plantjes gezaaid voor het voedselbos en ook tuinkers om mee te nemen naar huis. Op deze manier kan iedereen het groeiproces dagelijks volgen.

In mei zagen we  dat er al ontkiemde plantjes waren. Dit hebben we geplant in het voedselbos. We hebben veel water gegeven want het was een warme dag.

Iedere keer kijken we naar de gekozen boom om te zien wat er veranderd is. De meeste bomen hebben nu geen bloemen meer, maar je kunt al wel zien dat er vruchten ontstaan. Later in het jaar kunnen we gaan oogsten.

Door onze samenwerking met DikGroen zal er tot en met november elke maand een kinderactiviteit zijn in ’t Volle Bos.