Op zomerkamp met de NatuurOntdekkers

NatuurOntdekkers organiseerde in 2016 een zomerkamp bij Vierhouten, waar DIKgroen een deelnemersplaats voor gefinancierd heeft.
De eerste avond hebben de kinderen meteen al lekker bij het kampvuur gezeten en weerwolven gespeeld en daarna natuurlijk lekker naar bed. Een bijzondere verrassing was dat het jeugdjournaal langskwam, die vooral kwam kijken bij het muizen vangen en het natuurcircuit. Het muizen vangen gaat met diervriendelijke muizenvallen. Natuurcircuit bestaat uit kleine activiteiten in de natuur, zoals grondboren en bodembeestjes zoeken.
Verder vonden kinderen het mountainbiken het leukst. Het zwemmen was wel een beetje koud. Er is ook nog een heel cool Vliegend hert gezien, een levend vrouwtje en een dood mannetje.
Door het natte weer hebben de kinderen niet een natuur-wandeltocht voor ouders gemaakt, maar met een diapresentatie laten zien wat voor leuks ze gedaan hebben.
De sponsoring door DikGroen en de schijnbare behoefte aan gesponsorde deelname hebben ertoe geleid dat door Stichting Natuurontdekkers met ingang van 2017 jaarlijks een geld bedrag gereserveerd wordt voor gratis deelname of deelname tegen gereduceerd tarief.