Op zoek naar insecten met de Jeugdnatuurwacht

Jeugdnatuurwacht De Rip, afdeling Bakel in Milheeze heeft samen met 50 kinderen ervoor gezorgd dat er insectenhotels zijn geplaatst.
De kinderen hebben meegeholpen met het verzamelen van riet, stro, dennenappels en andere materialen. Het werken met deze mooie natuurproducten was op zich al een leuke en leerzame activiteit.
Het uiteindelijke doel was natuurlijk om daarna met de kinderen regelmatig te gaan kijken naar de hoeveelheid en soorten insecten.
Door deze ervaringen willen we als Jeugdnatuurwacht graag het belang van insecten bij de jeugd onder de aandacht brengen.
Met dank aan de sponsoring van DikGroen is het insectenhotel project gerealiseerd. Tevens heeft de goede samenwerking met de gemeente Gemert-Bakel en vele vrijwilligers en andere sponsoren bijgedragen aan het succes.
Jeugdnatuurwacht De Rip zal ervoor zorgen dat de insectenhotels worden bijgehouden door bewoonde houtknuppels te verwijderen en het hout van de hotels te onderhouden zodat er in de toekomst nog meer kinderen kennis kunnen maken met het insectenleven.