Natuurfeest Tongelaar

Zondag 23 oktober vierden zo’n 450 kinderen een heerlijke herfstdag op Landgoed Tongelaar in Brabant tijdens Natuurfeest Tongelaar.

We zagen kinderen met de handjes in de klei, in de modder en in het deeg. Kinderen die laag bij de grond diertjes vonden en kinderen die wel 6 meter hoog de boom in durfden. We zagen kinderen strijden in de groentebingo en juichen om een rode kool. Er zijn kinderen die nu zelf een vuurtje kunnen maken, een roofvogel herkennen, een brood bakken, een mand vlechten (of hut) en kinderen die inkt, verf, houtskool kunnen maken of paddenstoelen bij naam kennen.

Er was een avonturenboswachter, een kinderuniversiteit, een natuurfotografie-workshop, de-vloer-is-lava in het Speelbos, modderkeukens, een bushcraft-kampje, professionele boomklimmers, schilderen met zelfgemaakte inkt, de imker met zijn bijen en nog veel meer!

Ruim 80 vrijwilligers, sponsoren en lokale clubs hebben dit super geslaagde feestje mogelijk gemaakt. Dankzij DikGroen Stichting konden 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen. Een groot deel van die kaartjes is gebruikt door kinderen van het AZC.

Natuurfeest Tongelaar werd georganiseerd door Stichting OntdekMill, Kasteel Tongelaar, Een Goei Leven Land van Cuijk, Smaakcentrum, Brabants Landschap, IVN Cuijk, IVN Grave, Scouting Mill en Scouting Grave.

Alle foto’s zijn van Kristel Beelen-Hendriks