Nachtvlinderen met kinderen

Wat weet jij eigenlijk van nachtvlinders? Of noem je ze allemaal motten? Op 15 september heeft IVN Zutphen en Nachtvlinderen Oost Nederland een leuke avond georganiseerd. Voor jong en oud was er een programma om er achter komen dat nachtvlinders betoverend mooi kunnen zijn en dat er in het donker misschien wel meer rondfladderen dan je denkt.

Omdat het vroeg donker is  in september was er een kinderprogramma georganiseerd vanaf 19.00. Met 6 vrijwilligers waren we klaar om kinderen te begeleiden over het terrein waar we diverse spellen, informatie en nachtvlinder opstellingen hadden geplaatst.

Sommige kinderen waren met vrolijke schmink getransformeerd in heuse nachtvlinders. Op diverse manieren viel er veel te leren en te ontdekken over de vlinders die wakkers worden waneer het voor kinderen bedtijd wordt.

Om meer kinderen te bereiken zullen we contact zoeken met (basis) scholen om de kennis over de bijzondere wereld van nachtvlinders bredere te verspreiden. DikGroen heeft de LED lampen gesponsord om een duurzaamheidsslag te maken in het gebruik van lampen om vlinders te bestuderen (met kinderen).