Kids natuurtocht Westvoorne

Na diverse malen uitstel door de corona-perikelen in Nederland konden we  in 2022 eindelijk onze  geplande kids-natuurtocht organiseren.

De lokatie voor deze was  in een natuurgebied in de duinen van Westvoorne en vrij toegankelijk voor kinderen uit de regio.

De jeugdige deelnemers, voornamelijk in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar,  speelde eerste enkele korte kennismakingsspelletjes. Hierna werd het toch echt tijd om het deelnemersveld te verdelen in groepjes van zo’n  5/6 personen. Na een korte introductie van de werking van het kompas en GPS, trok elk groepje zelfstandig het bos in.

Onderweg waren diverse puzzelstukken te vinden. Ook waren er planten en dieren, veelal  verborgen langs de route. De aanwezige begeleiders in het veld beantwoordden vragen hierover.

Op diverse plaatsen langs de route  waren activiteiten te doen zoals boogschieten, klimmen langs de boomstammen en er was een kabelbaan gemaakt. We kijken terug op een erg leuke en leerzame dag, waarbij de jeugdige deelnemers, meer te weten zijn gekomen over het natuur die vlak bij hun huizen terug te vinden is. 

Vrijwilligers van een lokale scoutingvereniging hebben geholpen met het begeleiden en uitzetten van de route.

DikGroen heeft, middels een financiële bijdrage,  meegeholpen aan het succes van deze tocht . Hierdoor konden diverse materialen aangeschaft konden worden zoals kompassen, communicatiemiddelen, promotiemateriaal en herbruikbare routebordjes. Zoveel mogelijk materialen zullen hergebruikt worden voor een  jaarlijks soortgelijke kids-natuurtocht!