Groentastisch – kinderactiviteiten in de natuur

Iedere woensdag van de maand organiseren we een natuuractiviteit met een thema. Bij sommige activiteiten wordt deze gecombineerd met een knutselopdracht. De activiteiten beginnen om 14.00 en eindigen om 16.00.  De locatie is in een bos in Hoge Hexel (gemeente Wierden) nabij Bungalow Park Hoge Hexel. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het programma van 2022 is onderstaand weergegeven.

Mede door sponsoring van Dikgroen hebben wij deze activiteiten kunnen doen.

23 Maart Vogels
Vogels en een vogelhuisje maken. Tijdens deze middag krijgen de kinderen informatie over de verschillende vogels die in Nederland te vinden zijn. We doen een korte speurtocht. Daarna gaan ze zelf een vogelhuisje maken. Na afloop is er vaak tijd om nog even lekker in het bos te spelen.

20 April Insecten
Tijdens deze middag krijgen de kinderen informatie over de insecten in Nederland. We gaan zelf met een loeppotje op zoek naar insecten in het bos. Daarna gaan we een insectenhotel maken.

6 mei Extra activiteit Bush Craft
Overleven in de natuur. Bushcraft. Wat is er nu leuker om te leren overleven in de natuur. Je eigen water zuiveren, vuur maken en eten van de natuur.

25 mei Bush Craft
Overleven in de natuur. Bushcraft. Wat is er nu leuker om te leren overleven in de natuur. Je eigen water zuiveren, vuur maken en eten van de natuur.

22 juni Sporen
Ontdekken met de boswachter. Samen met de boswachter trekken we erop uit en gaan we op zoek naar sporen van dieren in het bos.

28 september Clean up/recycling
17 september is het World Clean Up Day. We zoeken een locatie die we vrij gaan maken van afval. Daarna volgt een knutsel opdracht van gerecycled materiaal.

26 oktober Paddenstoelen
We gaan kennis maken verschillende paddenstoelen. Welke zie je? Daarna gaan we een mooi herfststukje maken.

23 november Voederstok maken
We gaan een stok versieren met voedsel voor de vogels zodat ze goed de winter door kunnen kopen.

21 december Kerstbakje maken
We gaan eerst zoeken naar groen voor het kerstbakje en daarna een gezellig en mooi kerststukje maken voor thuis.