Feest Educatiecentrum Bostuin

Educatiecentrum Bostuin in Blijham bestaat twee jaar. In die tijd is Educatiecentrum Bostuin volgroeid tot een bedrijf waar ontzettend veel is gebeurd! De Bostuin bestaat nu uit maar liefst 3ha groenbeleving. Dat vraagt om een feestje.

Op 14 juni starten we om 10.00 uur met de activiteiten wildpluk-kruidenboter, zelf vuur maken, omelet van kwartel-, eenden- en kippeneieren maken en een les rond het gemaal van onze partner Waterschap Hunze en Aa’s met de groepen 5 & 6 van “De Wiekslag” en “Loopplank”  uit Blijham.

We hebben de nodige beestjes gevonden met de kinderen, waaronder  salamander, kikkervisjes, visjes, zoetwater slak, watervlooien en larven.

De kinderen vonden de activiteiten erg leuk en hebben er zichtbaar van genoten. Het mooie weer was zeker een positieve factor. Dit is mede mogelijk gemaakt door de financiering van Dik Groen.

In de middag sluiten we van 15.30 tot 17.00 aan bij de feestweek van onze partner Buitengewoon Blijham, en maken we bij onze partner Palaios Arboretum Blijham een verlenging van het blote-voeten pad.

We zijn trots op het team Bostuin op de organisatie van deze dag. Mede door financiering van DikGroen is dit mogelijk gemaakt.