Expeditie Floris

Expeditie Floris is  een initiatief van KunstKlank Noordwijk & IVN Natuurschool
Het is een unieke kunst natuurbeleving voor kinderen en hun (groot)ouders/begeleiders: waarbij je met een eigen natuur schoolgids op expeditie gaat, het theater van de natuur beleeft en ervaart wat er zich in je achtertuin afspeelt.

Uitvoeringsdata: zondag 3 september 11.00 en 15.00 uur en woensdag 6 september 15.00 uur Locatie: KunstKlank Festivaltent en het Piet Florisdal Noordwijk

Vooral op zondagmorgen was er veel belangstelling van gezinnen met kinderen voor de Expeditie Floris. Kinderen en (groot)ouders werden verwelkomd met koffie en limonade en vermaakten zich met eekhoornschmink, eekhoorngymnastiek en bandana’s maken. In drie groepen (de dennenappels, de drijfhoutjes en de sepia’s) verkenden kinderen het bos met hun gids en ontmoetten de leefwereld van de mier, de vos en de wolf. Bij ieder dier was er een leuk en informatief verhaal met een bijpassend spel of zoekopdracht.

“Dat wist ik echt niet, vrouwtjesmieren doen alles in zo’n mierenhoop en kunnen to 50x hun eigen gewicht tillen! Waar zijn de mannetjes nog voor nodig? “

• De doelstelling is om op een laagdrempelige en ludieke wijze kennis te maken met de natuur in je achtertuin.
• Kinderen en (groot)ouders beleven zelf de natuur op een zintuigelijke manier dmv verschillende manieren: kijken met een vergrootglas, vossen voedsel voelen en geursporen ruiken zoals een wolf.
• Scholen, leerkrachten en onderwijsambtenaren zijn gericht uitgenodigd om kennis te maken met de IVN Natuurschool met als doel het onderwijs enthousiast te maken voor natuuruitjes en –lessen in je eigen omgeving. Eén onderwijskracht heeft deelgenomen van de 8 aanmeldingen. We zouden graag meer deelnames ontvangen en hebben contact gelegd met de andere scholen en ambtenaren via de IVN Natuurschool. Alle scholen in de omgeving Noordwijk hebben flyers en posters ontvangen en een mail van de IVN Natuurschool.
• DikGroen heeft een bijdrage geleverd om kinderen, die normaliter vanwege allerlei redenen deze initiatieven niet bezoeken, de kans te geven deel te nemen aan de Expeditie Floris.