Verlenging samenwerking Freonen fan de Klyster en DikGroen

Damwâld, 12 juli 2021 – Het bestuur van de stichting vrienden van De Klyster is verheugd dat het sponsorcontract met stichting DikGroen met drie jaar verlengd wordt. “Wij kunnen de steun van DikGroen heel goed gebruiken in onze missie om kinderen te betrekken bij de natuur in noordoost Friesland”, aldus voorzitter Bertus Mulder.

De afgelopen drie jaar is het sponsorgeld gebruikt om bloemenpersen aan te schaffen, waarmee 50 schoolklassen hun gevonden bermbloemen hebben gedroogd voor het klassenherbarium.

In 2020 is het geld besteed aan het project “Sipke vindt een Kievitsei”. Tijdens dit project gingen jonge kinderen naar buiten om op speelse manier weidevogels te bestuderen.

Dit jaar staat er een groot educatieproject voor de deur rond de Wadopera die speelt op het Wad bij Paesens-Moddergat. Om ook kinderen te betrekken bij dit grootse gebeuren wordt o.a. door De Klyster een wadstruintocht georganiseerd. Eind september gaan meer dan 1.000 kinderen onder begeleiding van een natuurgids een wadstruinwandeling maken. Van het sponsorgeld worden voor de kinderen wadstruinkaarten gemaakt, waarmee ze gevonden wadschatten op naam kunnen brengen.

“De komende jaren hebben we weer een mooie bestemming voor het sponsorgeld. We organiseren  o.a. een hommelproject, bomenvoorstelling en biodiversiteitsproject Vogel van de Week.

Je moet het zo zien”, zegt Mulder: “De jeugd heeft de toekomst en daarin dragen we allemaal ons steentje bij. En met het steentje van DikGroen zijn wij heel erg blij.”

“DikGroen is verheugd met de verlengde samenwerking met de stichting vrienden van De Klyster” geeft Egbert Dikkers, secretaris van DikGroen stichting aan. “Het is mooi om te zien hoe creatief deze stichting is om kinderen de natuur in te trekken.”