Workshops in de Paradijstuin

Om de 14 dagen geeft Leonie Ruissen gratis workshops Natuurbeleving in de Paradijstuin in Breda. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. DikGroen heeft een aantal van deze workshops gesponsord.

De workshops zijn een ongelofelijk succes, zo leuk!
Het liep niet direct storm, maar Leonie gaf niet op. Ze is zelf de wijk ingedoken op zoek naar kinderen waar ze enthousiaste kinderen vond. Het viel haar op dat niet alle kinderen mochten komen, een aantal kinderen werden zelfs uit de tuin geplukt omdat ze niet op de buurttuin mochten zijn van hun ouders. Nadat Leonie bij deze ouders had aangebeld om uit te leggen wat voor workshops ze gaf waren de ouders gerustgesteld en enthousiast. Alle kinderen kregen toestemming van hun ouders. Er heeft zich zelfs een enthousiast blind meisje aangesloten. Tijdens haar workshop loopt de tuin zo vol met kinderen dat ze de hoeveelheid niet aankan en kinderen naar de natuurlijke speeltuin op de buurttuin moet sturen. Dit resulteert wel in een volle vrolijke levendige tuin vol met buiten spelende kinderen, waar ook weer ouders op af komen die willen weten wat daar allemaal gebeurd. Haar workshops hebben een positieve invloed op de hele buurt en de Buurttuin. Leonie gaat proberen om meer vrijwilligers aan te trekken zodat er meer kinderen mee kunnen doen.

In haar workshops gaan de kinderen bv beestjes zoeken en deze natekenen, slaplantjes planten en leren over de aarde en hoe plantjes groeien, kruidenthee maken, rabarber oogsten en maken, leren over kruiden en zelf kruidenboter maken, een hut maken van wilgentakken, sla en spinazie oogsten en er salade van maken en kijken bij de imker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie