Nestkastjes maken voor het Bultpark

Twee petten

Soms heeft het op hebben van twee petten zo zijn ‘voordelen’. Als IVN lid las ik de oproep van DIK GROEN in Mens en Natuur en als voorzitter van Stichting Bultparkcomité, dat overigens waar mogelijk met het IVN samenwerkt, dienden we een aanvraag voor de aankoop van nestkastpakketten in. En die werd gehonoreerd zodat we 50 pakketjes (gemaakt door vrijwilligers voor Landschapsbeheer Flevoland) konden aanschaffen.

Stichting Bultparkcomité probeert het mooiste en natuurrijke park van Lelystad, het Bultpark, nog aantrekkelijker te maken voor allerlei doelgroepen. Zo kan er volop geplukt en gesmuld worden (Bultpark – Plukpark), worden plukweides en bijenweides ingezaaid, worden er eetwandelingen en excursies (o.a. een vleermuisexcursie) georganiseerd, is er een educatief project opgezet voor de onder- en bovenbouw (“Kijk om je heen in het Bultpark in vier seizoenen) en nog veel meer, zo’n 20 – 30 kleine en grotere activiteiten per jaar. De Stichting krijgt een werkbudget van gemeente Lelystad (waar heel plezierig mee samengewerkt wordt!), voor de rest zijn we afhankelijk van derden zoals DIK GROEN.

Omdat het park redelijk jong is staan er nauwelijks oude bomen met geschikte holletjes voor holenbroeders. Mede daarom organiseren we zo’n twee keer per jaar een nestkasten actie waarbij kinderen (maar een volwassene sturen we niet weg) een nestkast kunnen timmeren. Het gaat ons vooral om een stukje educatie en natuurbeleving: er zou zomaar een mezennest in jouw kastje kunnen zitten! Dat vergeet je nooit meer. Dankzij de pakketjes, gefinancierd door DIK GROEN, konden belangstellenden de dag voor moederdag hun kastje timmeren. Heel wat moeders (en soms ook oma’s) hebben een kastje gekregen + een stukje info over plek, hoogte en meer, die moederdag zondag erna. Natuurlijk waren ze er blij mee en kool- en pimpelmezen nog meer! Wat een blije en opgetogen kinderen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord