Natuurclub brengt kinderen in contact met de natuur op stadsboerderij Osdorp.

Stadsboerderij Osdorp vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de natuur en spelenderwijs meer kennis krijgen van die natuur in al zijn facetten. In de hoop en verwachting dat dat zal bijdragen aan geluk, verantwoordelijke mensen maar evenzeer aan gezondheid en bewustwording over onze aarde.

 

 

De natuurclub is 8 keer bij elkaar geweest met een eindmoment met de ouders erbij. Manon van Ecokids was de begeleider en ze had een assistent (vrijwilliger). Hun werkterrein was de Stadsboerderij, een halve hectare grond. Thee maken uit eigen tuin, pijl en boog maken van de bamboe, vuur maken en hapjes uit de moestuin: voorbeelden van activiteiten. Er ontstond een clubje die langzaamaan thuis raakte op de boerderij en samen plezier had. Het begon met een klein clubje (6) dat uitgroeide tot een grotere groep (10) met enkele wisselingen.

Het belang van een doorgaande groep dat elkaar en de boerderij leert kennen is een leerpunt. Ook buiten zijn, actief, spelen en ontdekken. En dingen doen die je verder nooit doet zoals hout hakken, vuur maken of pijl en boog schieten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter