KidsKlix workshops op SBO de Springplank in Hardewijk

Stichting KidzKlix heeft 2 workshops mogen geven op SBO de Springplank in Harderwijk. Dit is mogelijk gemaakt door de gulle donatie vanuit Stichting DikGroen. De Springplank is een school voor Speciaal Basis Onderwijs (SBAO) voor leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De workshops zijn gegeven aan twee groepen van 18 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar oud. Met kennis van fotografie en natuur en door samenwerking met natuurpartners, wil KidzKlix kinderen die op groeien in een kansarme situatie en/of omgeving de liefde en verantwoordelijkheid bijbrengen voor de natuur en fotografie en op die wijze hun fysieke en mentale ontwikkeling stimuleren.
Les geven in de natuur is natuurlijk de wens van iedere pedagoog.  KidzKlix heeft een combinatie gemaakt van leren en belven. Een ideale mix van de volgende leerdoelen; natuur- en milieu educatie, duurzaamheid, biologie/ecologie, multi media, techniek, kunst en cultuur, zintuigen prikkelen, zelfontplooiing. En dat allemaal in slechts één dagdeel! De allerleukste buitenactiviteit die er is.
De kinderen hebben samen met een professionele natuurfotograaf een natuurgebied bezocht. De kinderen krijgen allemaal hun eigen fotocamera te leen. Het doel is om mooie natuurvondsten te fotograferen. Onze fotografen hebben bij alles wat ze vonden een leuk en leerzaam natuurweetje verteld. Zij kennen de natuur op hun duimpje. De fototechniek is bijzaak, maar ze helpen de kinderen natuurlijk allemaal bij het maken van een mooie scherpe foto. Beleving staat voorop, niet de techniek. De Nikon S33 cameraatjes die wij hebben gebruikt zijn heel kindvriendelijk.
Naderhand hebben we de mooiste foto’s gesorteerd en gepresenteerd aan de kinderen. We leggen dan uit waarom het een goede foto is en vertellen nogmaals iets over wat je op de foto ziet. Uit alle foto’s zijn door de kinderen (zonder te weten wie de fotograaf was) een top drie uitgekozen. Daarna zijn de fotografen van de top drie foto’s bekend gemaakt.
Het waren twee leuke en leerzame workshops. De kinderen hadden plezier en konden zich op een fijne manier ontspannen buiten in de natuur. Enthousiast en met voor ieder kind een tas vol positieve ervaringen en mooie verhalen gingen ze aan het einde van de workshop weer naar huis.
DikGroen, heel erg bedankt dat jullie dit voor deze kinderen mogelijk hebben gemaakt. Namens Stichting KidzKlix en OBS de Springplank,

Angela ten Ham.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord