Future For Nature Academy

Passie, inspiratie, motivatie en kennis – dat is wat de deelnemers van de Future For Nature (FFN) Academy volop hebben meegekregen Jaarlijks rijkt Future For Nature drie prijzen uit aan jonge natuurbeschermers – en dit jaar bestaat FFN 15 jaar!

Op 14 mei hebben we samen met de jonge gepassioneerde winnaars van de Future For Nature Awards geleerd om het verschil te maken in natuurbehoud wereldwijd,

Maar liefst 32 van deze natuurhelden deelden hun kennis met de meer dan 150 aanwezige studenten en andere geïnteresseerden door middel van workshops, een panel discussie en een veel tijd om met elkaar te praten.

Samen gingen we aan de slag rondom 10 thema’s, waaronder “hoe start je natuurbescherming”, “de bescherming van ongewilde en onbekende soorten”, en natuurlijk ook “het betrekken van jongeren bij natuurbehoud projecten”. Ook ging een groep deelnemers naar buiten, om te bespreken en te bekijken hoe natuur in steden gecombineerd kan worden.

We maakten daarnaast kennis met de FFN winnaars van de afgelopen 15 jaar, en met elkaar leerden we bovenal dat ondanks de talloze tegenslagen en problemen, het zeker de moeite waard is om de moed niet te verliezen: samen maken we het verschil!

Dank aan DikGroen voor het sponsoren van dit event.