Op excursie naar Terra Maris

Mede door een financiële bijdrage van de Stichting DikGroen heeft groep 4 van basisschool de Avonturijn in Middelburg een beleving in de natuur kunnen ervaren.

Op 24 maart ging groep 4 op excursie naar Terra Maris, het Museum voor Natuur & Landschap. Waar ze, door middel van de excursie Heksen en kwakzalvers
op zoek naar kruiden en onkruiden, een natuurbeleving opdeden

. De kinderen vonden het erg spannend en waren enthousiast. Juf Willy gaf uitleg over de excursie. Ieder groepje had een eigen kist die mee moest naar elke locatie. Daar lagen spulletjes in die we nodig hadden om de opdrachten uit te voeren. Ook kregen de kinderen een heksenwaaier waar ze alle belangrijke dingen op noteerden. De kinderen waren ineens allemaal heksen en tovenaars geworden, ze kregen allemaal een heksenhoed die de hele dag op mocht. Ook kreeg elk groepje een ‘’opdrachtenboekje’’ waar kaarten inzaten met alle opdrachten en een plattegrond. De kinderen gingen o.a. op zoek naar drie verschillende kruiden en plakten deze in hun heksenwaaier. Ook mochten ze aan een natuurlijke tandpasta ruiken en opzoeken welke kruiden er in zaten. Onze neuzen kwamen goed van pas! Tijdens de lunchpauze konden de kinderen lekker spelen op het plekje waar we zaten. Het weer zat heerlijk mee tijdens de lunch en de kinderen genoten ervan! Aan het einde van de excursie hadden alle groepjes nog een extra geheime opdracht, die zat in het mooie zilveren doosje die in het kistje lag. Daarna was er nog even tijd om te spelen in de grote toren, hierna kregen alle kinderen een heksendiploma, want ja die hadden ze wel verdiend na alle heksenopdrachten. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en hebben binnen het thema leuke dingen geleerd over kruiden en andere dingen in de natuur. Een geslaagd dagje! Bij de excursie in Terra Maris hoorde ook een gastles van de imker. Omdat imker Monique er vandaag niet bij kon zijn kwam ze maandag bij ons in de klas de gastles geven. Ze heeft ons van alles verteld over bijen en de bijenkorf, de koningin die lekker ruikt en de honingraten waar de eitjes in gelegd worden. Ook weten wij nu alles over zeven raams kasten, werksters en darren. Tot slot mocht iedereen nog proeven van heerlijke honing!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie