Jos Tipker en DikGroen starten 3 jarige samenwerking

DikGroen stichting en Jos Tipker gaan een samenwerking aan om ervoor te zorgen dat nóg meer kinderen de Nederlandse natuur weten te vinden en gaan waarderen. Jos is van plan om juist de kleine stukjes natuur in de directe omgeving van de basisscholen op te zoeken. “Ik wist helemaal niet dat dit hier was” hoorde hij een 10-jarige jongen zeggen tijdens een excursie in een natuurgebied op steenworp afstand van de basisschool van de jongen. Toen er vervolgens een kwartiertje later ook nog een waanzinnig grote spinnende watertor in het schepnetje van de jongen zat was Jos zijn doel bereikt. Een wauw-moment in het ogenschijnlijk doodnormale stukje natuur én dichtbij. Dicht bij het dorp, dicht bij de school én dicht bij de belevingswereld van de betreffende kinderen.

Met de financiering van DikGroen schafte Jos ook diermodellen aan van de levenscycli van verschillende geleedpotigen. Iedere 8-jarige kent kikkerdril, kikkervis en kikker. Minder bekend zijn kinderen met de broedbuidel van een pissebed en de larven van de waterjuffer. Jos laat de kinderen een handvol diermodelletjes op volgorde en bij de juiste soort leggen. Zo steken de kinderen die dat willen tijdens de excursie ook nog wat op.

De eerste excursies in 2021 waren in het dorp Vlagtwedde, de ‘achtertuin’ van Jos. Met deze meerjarige samenwerking kan Jos ook de omliggende dorpen bedienen. Voor meer informatie https://jostipker.jouwweb.nl