3 jarige samenwerking: Nationaal Bomenmuseum Gimborn en DikGroen

Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn besteedt al sinds vele jaren grote aandacht aan natuur educatieprogramma’s voor kinderen. Bomen zijn immers de zuurstoffabrieken op onze planeet. Die bewustwording geeft het Bomenmuseum door aan toekomstige generaties. Het doel is om de komende drie jaren regionale basisscholen in staat te stellen om met een interessante korting een bezoek te brengen aan het Bomenmuseum. Bomenbiologie is een ‘uitstapje’ van een dagdeel, waar de kinderen met elkaar een live-biologieles krijgen in de vorm van een deels begeleide, actieve speurtocht met ontdekkoffer. Het uitstapje begint met een inspirerende les in de klas.

DikGroen vindt het belangrijk om kinderen een natuurbeleving te bieden en hierdoor een band met de natuur op te bouwen. Die band beklijft voor het leven. De samenwerking met het Bomenmuseum past hier perfect in. Dit voorjaar worden de eerste scholen uitgenodigd. Dankzij de 3 jarige samenwerking met DikGroen kunnen in de komende drie jaar in totaal 45 scholen worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze natuurbeleving.

————–

Over het Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Het Bomenmuseum is het enige Bomenmuseum ter wereld. Een uniek botanisch bomentheater waar bezoekers zich kunnen verwonderen over het bomenrijk. Waar zij zich ervan bewust worden dat bomen de zuurstoffabrieken zijn op onze planeet; en dat bomen het bestaansrecht geven aan alle andere levende organismen. Het Bomenmuseum heeft een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld. Deze levende museumstukken zijn in de loop van vele jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of als zaad geruild met andere arboreta of botanische tuinen Sommige planten zijn erg zeldzaam. Het Bomenmuseum zet zich in om deze plantencollecties voor de toekomst te bewaren en verder te ontsluiten voor publiek en wetenschap.

Voor meer informatie over het bomenmuseum en hun lesprogramma:

https://www.bomenmuseum.nl

https://www.bomenbiologie.nl/kerndoelen-lesprogramma/