De Klyster wint landelijke Henk Klein Award 2018

Natuur- en milieu-educatiecentrum (NME) de Klyster uit Noordoost Friesland heeft de Henk Klein Award 2018 ontvangen voor het project Underweizzz. De Henk Klein Award is een landelijke prijs van de vereniging Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling. De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een NME- organisatie die zoekt naar samenwerking met bewoners, ondernemers, en het onderwijs m.b.t. een actueel thema.

Biodiversiteit in de Friese bermen is het thema van Underweizzz. De Klyster laat met het lespakket Underweizzz alle Friese basisschoolkinderen van groep 7 en 8 ontdekken hoe essentieel de natuur is voor het leven, en dat biodiversiteit van enorm belang is voor de voedselvoorziening. Volgens de jury is het een vernieuwend initiatief en geschikt voor landelijke opschaling.
“De Klyster betrekt met Underweizzz op een ludieke en eigentijdse manier diverse doelgroepen. Het nut van groene en bloeiende bermen wordt bij iedereen duidelijk. Het project staat als een huis”, aldus juryvoorzitter Jacqueline van Dongen. Marjolein Staal, coördinator van de Klyster en bedenker van het project, is erg blij met de lovende woorden. “Alle Friese NME-centra hebben meegedaan aan het project en ik hoop van harte dat Underweizzz de komende jaren voor alle basisscholen in heel Nederland beschikbaar komt. Los van de noodzaak, gun ik ieder kind het geluk en plezier dat je ervaart als je naar bloeiende bloemrijke bermen kijkt”. Marjolein (3de van links op de foto) is ook Bestuurslid van DikGroen, wij zijn super trots op Marjolein & haar toffe project!

Bron: https://www.rtvnof.nl/de-klyster-wint-landelijke-henk-klein-award-2018/